Marcel Kronenburg

Marcel Kronenburg is architectonisch vormgever. De afgelopen jaren heeft hij zich bezig gehouden met de ruimtelijke beleving in gebouwen door middel van het ontwerpen van tapijten. Hij heeft software ontwikkeld waarmee hij in samenwerking met fabrikanten unieke tapijten kan maken. Met zijn bedrijf Carpets for Building heeft hij inmiddels veel erkenning gekregen uit het werkveld; zo vermeldt Rem Koolhaas een tapijtontwerp in zijn boek Elements en zijn stalen van Carpets for Buildings opgenomen in verschillende materiaalcollecties in Europa en Amerika.

Marcel Kronenburg
architectonisch vormgever
meer info: Carpetsforbuildings.com

Het plan van Marcel Kronenburg voor Bridging the gap
Tijdens Bridging the gap wil Marcel zijn techniek verfijnen door een investering te doen in de softwareontwikkeling en wil hij zijn bedrijf verder uitbouwen door de juiste partners aan te sluiten.

De voortgang in het project
Met de tapijtontwerpen voor Carpets for Buildings wil ik een ruimtelijke ervaring te weeg te brengen in interieurs. Om het een bedrijf te laten worden dacht ik ook een goede verkoper te moeten zijn. Een van de eyeopeners van Bridging the Gap is dat ik dat dus niet hoef te zijn, maar bij mijn kracht als ontwerper en onderzoeker moet blijven. Door het werken aan modellen voor je bedrijf kom je er achter wat je kernactiviteiten zijn, wie je klanten en waar je je op moet richten. Vooral dat laatste, het gevoel zelf ‘in control’ te zijn ipv speelbal van allerlei ongerichte (markt)contacten, vind ik een verworvenheid.

< terug naar overzicht
gepubliceerd op: 16 april 2015