Judit Hettema

Judit Hettema werkt als kunstenaar met fotografie en video.
Haar videowerken bestaan uit een fotografische scenario van een bestaande ruimte die zij vervolgens digitaal animeert tot ‘moving walls’. Om haar werk in de openbare ruimte te presenteren doet zij onderzoek naar videowalls.

Judit Hettema
fotograaf en videokunstenaar
meer info: Judit.nl

Het plan van Judit Hettema voor Bridging the gap
Tijdens Bridging the gap wil Judit samen met een bedrijf de techniek onderzoeken om een flexibel toepasbare videowall te produceren. De techniek bestaat uit ledlichten die video op een luminieuze en inmiddels zeer verfijnde wijze kunnen tonen in led walls.

De voortgang in het project
Tijdens Bridging the Gap heb ik ontdekt dat het heel belangrijk is om me te gaan richten op een specifieke sector waarin ik mijn product wil gaan ontwikkelen. Op advies van mijn mentor heb ik gekozen voor de zorgsector, in het bijzonder voor woonvormen voor dementie. Door mijn product te koppelen aan een concrete doelgroep, is het mogelijk om een realistisch businessmodel te ontwikkelen. Daarbij is het een doelgroep die in de toekomst blijft groeien. In het proces heb ik ontdekt dat mijn werk als een schakel tussen twee werelden kan dienen.

< terug naar overzicht
gepubliceerd op: 16 april 2015