Eloi Koster

Eloi Koster is grafisch ontwerper. Zijn werk kenmerkt zich door de ontmoeting tussen autonoom en toegepast vakmanschap. Dit laat hem over de grenzen van zijn eigen vakgebied heen kijken; regelmatig zoekt hij hiervoor de samenwerking met kunstenaars en architecten. Zijn nieuwsgierigheid naar een diepere laag achter een ontwerp resulteert vaak in projecten met een verhalend karakter. Opdrachten variƫren van boeken en tentoonstellingen tot een stedenbouwkundige visie voor het Havenkwartier in Deventer waarmee Eloi in 2011 de internationale architectuurprijs Europan won.

Eloi Koster
grafisch ontwerper
meer info: eloikoster

Het plan van Eloi Koster voor Bridging the gap
Tijdens bridging the gap wil Eloi zijn Herdenkboek in de markt zetten. Daarvoor wil hij een operationele structuur neerleggen en afspraken maken met partners.

De voortgang in het project
Op aanraden van mijn mentor werd mij geadviseerd om eerst een breed marktonderzoek te gaan doen alvorens te gaan ontwerpen. Meerdere interviews met verschillende mensen uit de branche hebben voor hernieuwde en verrassende inzichten gezorgd. Dit heeft het concept voor het herdenkboek alleen nog maar meer aangescherpt en geresulteerd in een goede basis voor het verdienmodel. Vanuit dit verdienmodel ligt er nu een format voor zowel ontwerp als bedrijfsstructuur. De verschillende componenten om straks tot een hopelijk succesvol product te komen worden nu uitgewerkt en onderzocht en eerste gesprekken met partners uit zowel de drukkerswereld als de ICT branche zijn gaande.

< terug naar overzicht
gepubliceerd op: 21 mei 2015